Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Schörling
Embedded |

Hexagons Melker Schörling har gått bort

Mjukvarubolaget Hexagon meddelar att Melker Schörling, Hexagons huvudägare och mångårige styrelseordförande har gått bort under helgen. "Vi på Hexagon är djupt ledsna över Melker Schörlings bortgång."

"Melker lämnar inte bara efter sig ett bestående arv genom sin affärsverksamhet utan han var också en person som hade en inverkan på alla oss som hade nöjet att arbeta med honom," skriver Hexagon i ett pressmeddelande.

Ola Rollén, styrelseordförande i Hexagon, skriver att Melker förvärvade aktiemajoriteten i Hexagon 1998 och blev styrelseordförande 1999, och att han träffade Melker första gången år 2000.

"Mitt starkaste minne från det första mötet var när han sa: "Jag investerar i människor, en bra person skapar ett bra företag. Han lärde mig höga standarder och empati i affärer. Han sa alltid att "win-win" är det enda sättet att göra framgångsrika affärer på lång sikt. Melker var varmhjärtad, hade ett genuint intresse för människor och hade ett lugnt och logiskt sätt att hantera alla hinder som han kunde stöta på. Jag, och alla vi som arbetade med honom, kommer att sakna honom djupt," säger Rollén i pressmeddelandet. 

"Melker Schörling har varit avgörande för att forma Hexagon AB:s historia och nutid, samt en inspiration inom entreprenörskap och ledarskap. Vi är fast beslutna att utveckla hans arv och vision", säger Paolo Guglielmini, vd och koncernchef för Hexagon AB, i pressmeddelandet och tillägger: 

"Våra tankar går till hans familj."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1