Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

HMS växer i Nordamerika via miljardförvärv

Den svenska leverantören av industrikommunikatioslösninga, HMS Networks har ingått avtal om att förvärva det amerikanska automationsbolaget Red Lion Control för 3,6 miljarder kronor.

Förvärvet innefattar Red Lion Controls Inc. och Red Lion Europe GmbH samt vissa tillgångar i andra jurisdiktioner, vilket ska utöka HMS närvaro på den nordamerikanska marknaden "väsentligt" och kompletterar HMS erbjudande.

"Red Lions "Access"-produkter passar väl ihop med HMS Anybus- och Ewon-produktlinjer, medan Red Lions "Connect"-erbjudande tillför det HMS har sökt efter i flera år; ett starkt Ethernet Switch-erbjudande med en stark marknadsposition. Därtill skapar Red Lions "Visualize"-erbjudande nya möjligheter för HMS att utforska datavisualiseringserbjudandet, som blir alltmer intressant med sin centrala roll inom industriell automation och dess förmåga att erbjuda mervärde utöver HMS uppkopplings- och nätverkserbjudande," säger HMS Networks vd, Staffan Dahlström, i pressmeddelandet. 

HMS och Red Lion hade tillsammans en årlig omsättning överstigande 4,4 miljarder kronor, med en justerad EBIT-marginal om cirka 24 procent, under tolvmånadersperioden som slutade den 30 september 2023.

Förvärvet kommer att finansieras genom en kombination av ny skuld och emission av aktier, bestående av en långfristig lånefacilitet och en löpande kreditfacilitet, samt en brygglånefacilitet som förväntas återbetalas genom en nyemission av aktier efter slutförandet av förvärvet. 


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1