Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nordic Semiconductor
Komponenter |

Nordic Semiconductor byter vd

Det är dags för ett vd-skifte hos Nordic Semiconductor. Bolaget har utsett Vegard Wollen till Svenn-Tore Larsens efterträdare, som kliver ner från tronen efter ett över två decennier långt styre.

Det tog nästan två år att hitta rätt namn till vd-posten hos Nordic Semiconductor, men nu är rekryteringen klar. 

Enligt ett pressmeddelande har bolaget vistats på internationella jaktmarker efter en efterträdare till Svenn-Tore Larsen. 

Vegard Wollen är inte obekant för Nordic Semiconductor, han var faktiskt anställda av bolaget i början av sin karriär, när verksamheten fortfarande hetter Nordic VLSI. Sedan dess har han varit anställda hos Atmel, som senare förvärvades av Microchip Technology. Därefter bildade Wollen Mywo, som senare slogs samman till TouchNetix. 

"Nu återgår jag till mina rötter hos Nordic Semiconductor, ett bolag som har vuxit till en aktör på den globala marknaden. Det är imponerande, det som Svenn-Tore har byggt upp. Jag ser fram emot att utveckla organisationen och fortsätta göra den lönsam," säger Wollen i pressmeddelandet. 

Svenn-Tore kommer vara kvar i bolaget fram till och med den 31 december, följt av att Wollen tillträder den 1 januari.

“Jag lämnar ett företag som sitter på stora möjligheter och som går en spännande framtid till mötes. Därför är det särskilt roligt att meddela att vi har en duktig ledare som Vegard som tar över verksamheten. Han är en framstående person i den globala halvledarindustrin, med en exceptionell bakgrund som entreprenör," säger Larsen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1