Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch
Elektronikproduktion |

Storvarsel hos Bosch

Över 1 000 arbetstillfällen vid två anläggningar i Tyskland är i fara när den tyska industrijätten Bosch behöver parera förändringar i efterfrågan och teknologiska svängningar.

Bosch behöver reducera antalet anställda vid anläggningarna i Feuerbach och Schwieberdingen med totalt 1 500 personer. Det rapporterar den tyska industritidningen Automobilwoche, som varit i kontakt med en talesperson från Bosch för närmare information om vidden av neddragningarna. 

"Vi ser ett behov av att justera vår personal med upp emot 1 500 personer inom bolagsdivisionen för drivlinor, specifikt inom områdena för utveckling, administration och försäljning," uppger talespersonen för tidningen. 

Enligt rapporteringen ska Bosch ha fört diskussioner med företagsrådet gällande vilka former uppsägningarna ska ta, till exempel tidig pension, frivillig uppsägning och omplaceringar. 

Det är inte första gången som Bosch har övervägt att minska personalstyrkan i sina olika bolagsdivisioner. Så sent som i somras var det området för mobilitet i Tyskland med sina 80 000 anställda som stod på tur, något som till slut avvärjdes. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons