Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dacke Industri
Elektronikproduktion |

Dacke Industri köper tysk elektroniktillverkare

Dacke Industri har köpt samtliga aktier i tyska Völkel Mikroelektornik GmbH, som sedan 40 år tillbaka tillverkar elektroniska kontrollenheter för bygg-, jordbruks- och skogssektorerna.

Dacke Industri växer på den europeiska marknaden och kommer nu kunna möta kunders "ökande och föränderliga behov," står det i ett pressmeddelande. 

Völkel Mikroelektroniks huvudkontor ligger i Münster, Tyskland, där man sysselstätter 30 anställda, och kommer hädanefter att ingå i Dacke Industris division Electronics.

"Med Völkel Mikroelektronik som en del av Dacke Industri ser jag fram emot en fortsatt spännande utveckling och en förstärkning av vår konkurrenskraft och framgång på marknaden,” säger Lars Åleby, Vice President för Electronics på Dacke Industri, i pressmeddelandet. 

Völkel Mikroelektronik utrustar mobila maskiner med digitala kontrollenheter, speciellt utvecklade för krävande miljöer som till exempel för grävmaskiner, jordbruksmaskiner, skogsmaskiner och andra mobila applikationer. Bolaget utvecklar och tillverkar även sensorer och system för markkompaktering och digitaliserade system för vägkonstruktion.

"Genom att fokusera på de viktigaste funktionerna, samt med en kontinuerlig utveckling och förenkling har vi skapat unika produkter. Genom samgåendet med Dacke Industri kan vi ta tillvara på fler möjligheter och utöka vår närvaro på nya marknader,” säger Dirk Jansen, vd för Völkel Mikroelektronik, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1