Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

Nokia söker revansch - i Tyskland

Efter att ha blivit snuvade på intäkter från AT&T av Ericsson har Nokia nu slutit ett liknande Open RAN-avtal med den tyska operatören Deutsche Telekom.

Det var i förra veckan som Ericsson gick ut med ett stort avtal med den amerikanska operatören AT&T, något som Nokia uttryckte en besvikelse över. Men nu har det finska telekombolaget slutit ett annat Open RAN-avtal gällande ett sådant nätverk i Tyskland. 

Nokia kommer enligt avtalet att tillhandahålla sin egenutvecklade Airscale-lösning, kombinerat med att Fujitsu klier in med så kallade 'open-fronthaul'-kompatibla radioenheter. Teknologin kommer att integreras fullt ut i Deutsche Telekoms kommersiella nätverk. 

Open RAN är helt avgörande för den tyska operatörens strategi i syfte att främja en mångfald bland leverantörer och att påskynda innovation inom området för radio-access. 

"Distributionen tillsammans med Nokia och Fujitsi är således ett viktigt steg för att förbereda Open RAN från flera leverantörer för framtida nätverk," säger Claudia Nemat, styrelseledamot för teknologi och innovation hos Deutsche Telekom AG, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1