Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Miljardregnet väntas fortsätta för Northvolt

För en dryck vecka sedan framkom uppgifter om att Northvolt beviljas statligt stöd i Tyskland på motsvarande 700 miljoner euro. Nu kommer nya uppgifter om att stödet förväntas växa.

Förra veckans miljardstöd till Northvolt kom lite som en överraskning för den svenska batteritillverkaren. I slutet av november rapporterade nämligen Reuters om ett tyskt beslut i högsta domstolen som skapade oro, bland annat inom halvledarindustrin. 

Beslutet innebar att ett indraget bistånd i miljardklassen som skulle finansiera Tysklands klimat- och omställningsfond, KTF. Men det visade sig senare att Northvolt, som vill bygga en fabrik i landet, var ett undantag, och beviljades åtta miljarder kronor. 

Enligt en källa till Dagens Industri kan Northolt räkna med ytterligare summor från den tyska staten, närmare bestämt ett tillskott som gör att totalsumman växer till 11,3 miljarder kronor. Detta med det befintliga stödet inräknat. 

"Stödet är utformat som en kombination av rena subventioner, lån med vissa motkrav och aktiekapital som innebär att tyska staten köper in sig i Northvolt," rapporterar Omni. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1