Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii
Elektronikproduktion |

Tobii gör storförvärv - bildar nytt affärssegment

Eyetracking-bolaget Tobii köper autosense-verksamheten från Xperi och bildar det nya affärssegmentet Tobii Autosense för att gasa på mot en ledande position inom automotive interior sensing.

Det nya affärssegmentet Tobii Autosense uppges ha design wins med sju OEM:er som tillsammans representerar över 15 procent av den årliga globala bilproduktionen. Det står i ett pressmeddelande. 

Automotive Interior Sensing väntas minska antalet skador och dödsfall vid bilkörande och är en central del av Tobiis ambitioner inom attention computing.

Segmentet förväntas generera 500 miljoner i intäkter år 2028 och nå break-even för kassaflödet år 2026.

"Tobiis ambition är att vara en långsiktig global ledare på marknaden för Automotive Interior Sensing. Jag är oerhört glad att vi nu tack vare detta förvärv tar stora steg mot det målet. Kombinationen av AutoSense och Tobiis DMS kommer innebära att vi kan leverera ett av marknadens mest omfattande erbjudanden inom Interior Sensing och ger trovärdighet med flera betydande design wins med en bevisad förmåga att kunna leverera denna teknik till bilar ute på vägarna”, säger Anand Srivatsa, vd för Tobii, i pressmeddelandet. 

Förvärvet genomförs genom en köpeskilling om minst 45 miljoner dollar. 

För att finansiera de operativa kostnaderna som krävs för det nya segmentet under år 2024 och år 2025 planerar Tobii  en företrädesemission om 300 miljoner kronor under det första kvartalet år 2024. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2