Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Teknik |

Nästa generations labb – intelligenta och automatiserade

ABB Robotics och XtalPi har ingått ett samarbete om att producera ett antal automatiserade labbarbetsstationer i Kina innehållande ett hundratal kollaborativa robotar.

De nya automatiserade laboratorierna hävdas stärka produktiviteten för FoU-processerna inom bioläkemedel, kemiteknik och kemi, samt nya energimaterial. Det står i ett pressmeddelande.

Över hundra kollaborativa Gofa-robotar från ABB automatiserar labbarbetsstationerna och används i tillämpningar som transport av prover, tester och kvalitetskontroll.

Samarbetet är ett resultat av lanseringen av ABB Robotics Open Innovation Lab for Life Science and Healthcare i Zhangjiang Robot Valley i Shanghai

”I och med samarbetet med ABB kan vi öka effektiviteten i laboratorierna genom att implementera en modell för integrering mellan människa och robot. Vi hoppas kunna kombinera XtalPis intelligenta programvarusystem och erfarenhet av industrin med ABB:s robotexpertis för att lansera fler innovativa lösningar till läkemedelsindustrin, vilket i sin tur kommer att öka användningen av automation och robotar i FoU-processen och bidra till att automatisera laboratorier,” säger Chenxi Zhang, chef för Automation Product Management på XtalPi, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2