Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Elektronikproduktion |

Övertalighet när Neonode satsar på licensiering

Teknikföretaget Neonode meddelar att man fasar ut produktverksamheten till förmån för fokus på licensiering. Något som kommer medföra ”viss reducering av personal”.

Det är produktverksamheten för bolagets tryckkänsliga sensormodul, eller TSM som den kallas, som ska fasas ut. Det står i ett pressmeddelande.

Bolaget förklarar att det inte är något fel på produkten, snarare motsatsen. Återkoppling från kund gällande produkter och prototyper som har utvecklats med hjälp av sensormodulen har varit ”mycket positiv”, men att man nu behöver skifta affärsmodell.

”Neonode har historiskt sett varit framgångsrika när det kommer till licensiering av teknologier, och ledningen ser därför att det är där som den största potentialen för framtida tillväxt och lönsamhet vilar,” skriver bolaget i pressmeddelande.

Att döma av pressmeddelandet väntar en omorganisering hos Neonode till följd av detta. Bolaget ska ”omlokalisera resurser inom marknadsföring, försäljning och utveckling” från produktarbetslaget till licensteamet, kombinerat med ”externa rekryteringar”.

Detta, skriver man, leder till ”viss reducering av arbetskraften, vilket huvudsakligen kommer påverka konsulter och personal i Sverige” och ”involverar fackliga förhandlingar.”


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1