Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV Group
Elektronikproduktion |

GPV öppnar sin nya elektronikfabrik i Sri Lanka

Kontraktstillverkaren GPV fortsätter att växa och har nu officiellt öppnat sitt senaste expansionsprojekt i Sri Lanka. En helt ny fabrik som innebär att GPV nu är tre gånger så stora som tidigare i området.

– Fabriken är ännu ett strategiskt steg i utvecklingen av vår operativa närvaro. Den nya fabriken är en toppmodern produktionsanläggning som möter våra kunders behov vid tillverkning av komplexa elektroniklösningar, och hittills har verksamheten löpt smidigt, säger Bo Lybaek, VD på GPV i ett pressmeddelande.

Den ursprungliga anläggningen i Sri Lanka etablerades redan 1986, och 2023 fick den 6 200 kvadratmeter stora fabriken sällskap av en helt ny produktionsbyggnad på 11 400 kvadratmeter. Med expansionsprojektet avslutat har kontraktstillverkaren nästan triplat sin storlek i landet.

GPVs anläggning i Sri Lanka kan skruta med flertalet kompetenser, såsom SMT/THT-montage, induktiva komponenter, kabelframställning och box-build, testteknik med konstruktion av testadaptrar, helt fuktighetskontrollerade lagerytor samt en RoHS-kompatibel infrastruktur.

Den nya fabriken "mjuköppnades" under juli i år och har varit i drift sedan dess.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1