Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rohde Schwarz
Elektronikproduktion |

Rohde & Schwarz skaffar extra nordiska distributionsmuskler

Rohde & Schwarz vänder sig till svenska Testhouse Nordic för extra distributionsmuskler i Sverige och Finland.

Täby-baserade Testhouse Nordic blir därmed en officiell distributionspartner för Rohde & Schwarz kompletta utbud av test- och mätprodukter från ”Essentials-portföljen” i Finland och Sverige.

Rohde & Schwarz är som bekant en av världens största tillverkare av elektronisk test- och mätningsutrustning. Bolagets produkter går att hitta i såväl forsknings- och utvecklingsmiljöer samt i produktions och servicesammanhang. Nu släpper bolaget taget om sin Essentials-portfölj för att själva fokusera på sin midrange/highend-portfölj.

Under ett besök vid det svenska huvudkontoret i Skarpnäck berättar Kristoffer Hermansson, Nordic Sales Director hos Rohde Schwarz Sverige, att upplägget kommer att göra det möjligt för bolaget att fokusera på mer krävande projekt. Denna typ av projekt kräver oftast mer tid, skräddarsydda lösningar och mer kundkontakt.

Essentialsportföljen fokuserar i huvudsak på kunder som finns inom industri-, komponent- och forskningssegmenten.

Att Testhouse Nordic är en del av dataTec innebär stora fördelar menar Hermansson. DataTecs lagerkapacitet innebär att kunderna kan förvänta sig snabba leveranser.

Rohde & Schwarz har sedan tidigare en existerande distributionspartner här hemma i Sverige just för essentials-portföljen, nämligen Instrumentcenter.

– Med hjälp av våra distributionspartners kan vi förenkla köpupplevelsen för kunderna, något som även kommer innebära snabbare service, säger Kristoffer Hermansson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2