Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers får miljoner i EU-bidrag för design av 6G-chip

Svenska Sivers Semiconductors meddelar att affärsenheten Sivers Wireless, har beviljats 1,2 miljoner euro (cirka 14 miljoner kronor) i EU-bidrag från HORIZON Europe som en del av ett större konsortium, för att designa byggstenar inom millimetervåg för nästa generation 6G-teknologi.

Bidraget kommer att täcka 90 procent av Sivers-finansieringen för 6G-projektet och löpa i tre och ett halvt år, 50 procent av finansieringen kommer att betalas ut av EU innan årets slut.

Sivers Wireless kommer att ansvara för RF frontend-designen under 100 GHz, dessutom kommer Sivers också att samdesigna en bredbandig off-chip-antenn med frontend-kretsen, det framgår av ett pressmeddelande.

– Även om det fortfarande är ett tag kvar tills 6G kommer att förverkligas, är det en fantastisk möjlighet att ta en ledarroll i 6G-loppet med ett välfinansierat projekt inom ett starkt europeiskt ekosystem. Våra nuvarande millimetervågsprodukter inom 5G och SATCOM kommer också att dra nytta av de framsteg som gjorts i detta projekt, säger Anders Storm, VD Sivers Semiconductors.

Han fortsätter och säger att det hela är ett erkännande av Sivers Semiconductors erfarenhet av design och tillverkning av RF-millimetervågsteknik. 

– Det är oerhört spännande att vara en partner inom detta konsortium som syftar till att göra 6G allmänt tillgängligt i framtiden, för att möjliggöra en mängd nya applikationer som är miljömässiga och hållbara och kommer att förbättra människors liv över hela världen, avslutar Anders.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2