Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart High Tech
Elektronikproduktion |

Göteborgsbolaget får order från processorjätten

Det svenska nanoteknikbolaget Smart High Tech, som ligger bakom en produkt för optimering av termisk prestanda, meddelar att bolaget har tagit en order från en stor aktör på processormarknaden.

Det är AMD, Advanced Micro Devices som har lagt en order hos Smart High Tech, lyder ett pressmeddelande från Göteborgsbolaget. 

Ordern avser anpassning av Smart High Techs produkt Thermal Interface Material (TIM) till AMD:s processorer. Smart High Tech kommer att designa, modifiera, och tillsammans med AMD validera specialanpassade GT-TIM för optimering av termisk prestanda och tillförlitlighet, främst för AMD:s processortester men även dess produkter.

Värdet av ordern är inte så betydande i pengar, skriver bolaget, men däremot affärsmässigt då det avser modifieringskostnader för bolagets GT-TIM för specifik optimering till AMD:s produkter.

Smart High Tech skriver att AMD:s tekniska prestandatester har visat att GT-TIM är det material som "överlägset bäst klarar värmeledningen vid test av chiptillverkarens mest kraftfulla produkter". 

"Vi är glada över detta samarbete med AMD. Det visar vår ledande position inom Thermal Management och stärker vårt arbete med att tillhandahålla avancerade termiska lösningar. Tillsammans med AMD ser vi fram emot att forma framtidens kyllösningar för kraftfulla processorer," säger Lars Almhem, vd på Smart High Tech, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2