Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Trelleborg
Elektronikproduktion |

Trelleborg växer inom halvledare i Sydkorea

Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions tecknat avtal om att förvärva MNE Group, bestående av företagen Materials Nano Engineering och Materials Nano Solution.

Trelleborg förvärvar en sydkoreansk tillverkare av precisionstätningar till utrustning för halvledarproduktion, står det i ett pressmeddelande.

"Genom MNE Group erhåller vi etablerade kundkontakter med några av världens största halvledartillverkare på den största lokala marknaden för halvledare i världen. Med Sydkorea som bas planerar vi växa även på övriga asiatiska marknader, säger Peter Hahn," affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions, i pressmeddelandet, och fortsätter:

"Vi ser en stor potential för framtida försäljningssynergier då detta är ett prioriterat tillväxtområde för Trelleborg. Kombinationen av MNE Groups kompetens och lokala kapacitet samt Trelleborgs teknologi, FoU och globala nätverk ger oss möjlighet att accelerera tillväxten inom detta snabbväxande och lönsamma marknadssegment.

MNE Group är ett sydkoreanskt företag med huvudsakligt fokus på tillverkning av specialtätningar till såväl eftermarknaden som OE-tillverkare av utrustning för halvledarproduktion. Huvudkontor och tillverkningsanläggning är beläget i Yongin, strax utanför Seoul. 

MNE Group förväntas omsätta cirka 300 miljoner kronor under 2023 med en EBITA-marginal i linje med affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions. Köpeskillingen uppgår till cirka 650 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis.

Affären förväntas vara slutförd under det första kvartalet 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1