Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Crimppi
Elektronikproduktion |

Finsk kabeltillverkare bygger fabrik i Lettland

Crimppi från Vasa, Finland är redo att utöka sitt produktionsnätverk. Kabeltillverkaren öppnar därför sin fjärde fabrik via dotterbolaget Crimppi Latvia i den lettiska staden Liepāja.

Crimppi skriver i ett pressmeddelande att Lettland valdes av geografiska och miljömässiga skäl. Bolaget menar att placeringen i Liepāja bland annat minimerar transporter mellan fabrikerna i Europa. 

Bolaget lovar över 100 nya arbetstillfällen under kommande år, och ser goda möjligheter till att hitta kompetens i närtrakten. 

"Vi är mitt inne i rekryteringen av de första anställda till fabriken, vilka senare kommer att utbildas vid våra andra fabriker. På så vis säkrar vi upp kompetensen och kvaliteten i ett tidigt skede," säger Ingus Palapis, blivande fabrikschef i Lettland. 

Bolagets vd, Timo Harri, säger att fabriken kommer att ta en del av produktionen från andra fabriker för att få i gång verksamheten snabbt. 

Fabriken startar under första kvartalet 2024 och innebär att Crimppi nu tillverkar kabelprodukter i fyra länder: Finland, Kroatien, Kina och Lettland. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1