Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Svenska fiberteknikbolaget tillförs storbelopp

Incoax meddelar att bolaget har genomfört en företrädesemission som tillför verksamheten 52,6 miljoner kronor.

Incoax skriver i ett pressmeddelande att likviden huvudsakligen ska finansiera återbetalning av lån, rörelsekapital för den löpande verksamheten, fortsatt tillväxt samt potentiella M&A-investeringar inom teknologi. 

”InCoax befinner sig i en mycket spännande tillväxtresa. Efter omfattande utvärderingar har Nokia valt vårt MoCATM Access baserade system att inkluderas i deras Gigabit Connect erbjudande till operatörsmarknaden avseende 10Gbps PON nätverk (XGS-PON). Med en fullt integrerad lösning tillsammans med Nokia AltiplanoTM utgör detta ett starkt erbjudande till operatörsmarknaden. Avtalet med Nokia öppnar i och med detta för försäljning av vårt system i ett mycket stort antal operatörskanaler," säger Jörgen Ekengren, vd för Incoax, i pressmeddelandet, och fortsätter:

"Samtidigt utvecklas och expanderar affären med Google Fiber enligt plan i ett fortsatt gott samarbete. Vi tar dessutom fortsatta order, och ser en fortsatt tillväxt, från en mycket stor USA-baserad Tier-1 operatör avseende vår MoCATM Home baserade lösning för enfamiljshus. Förutom finansiering av ett ökat rörelsekapital på grund av denna försäljningsexpansion avser vi också fortsätta vår mjukvaruutveckling för att implementera mer funktionalitet och därmed kontinuerligt öka antalet användningsfall av vårt system hos operatörer. Jag är mycket tacksam över det fortsatt stora förtroende som våra befintliga största ägare visar Incoax för den tillväxtplan som ligger till grund för det ökade finansieringsbehovet.”


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2