Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mildef
Elektronikproduktion |

Mildef kammar hem stor cybersäkerhetsaffär

Den försvarsinriktade elektroniktillverkaren Mildef har tagit en order från cybersäkerhetsbolaget Clavister gällande hårdvara till ett värde av 97 miljoner kronor.

Mildef och Clavister är delaktiga i ett gemensamt projekt där man har samutvecklat en lösning som kombinerar hårdvara och mjukvara för användning i fordonsplattformar tillverkade av en global aktör. Ordern i projektet uppges följa en tidigare prototypbeställning avseende kundanpassad och stryktålig nätverksutrustning. 

Produktlösningen är en del av Clavisters Cyber Armour-system och sägs uppfylla utökade krav från kunderna. Den nya produkten är en militärklassad säkerhetsgateway som är utformad för att utgöra en integrerad del av elektronik- och kommunikationsstrukturen i högt digitaliserade försvarsplattformar.

"Samarbetet är ett utmärkt exempel på ett samnordiskt utvecklingsarbete inom hård- och mjukvara. Korsningen av vår unikt robusta hårdvara och Clavisters ledande mjukvara skapar bästa möjliga förutsättningar för nästa nivå av cybersäkerhet. Vi är stolta över att tillsammans bidra till moderniseringen av det europeiska försvaret," säger Daniel Ljunggren, vd för Mildef, i pressmeddelandet. 

"Clavister och Mildef bygger samarbetet på en lång och stark relation där cybermjukvara möter robust hårdvara. I tider av ökad digitalisering av försvarsmakterna finns det ett tydligt behov av väsentligt ökad cybersäkerhet. För oss är Mildef den perfekta partnern i arbetet med att rusta framtidens försvarsförmåga," säger John Vestberg, vd för Clavister, i pressmeddelandet. 

Leveranser sker 2024 till 2029.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1