Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Exeger
Elektronikproduktion |

Exeger säkrar mångmiljonbelopp

Det svenska solcellstillverkaren Exeger har under året säkrat ett stort antal kunder. Nu återstår det för bolagets andra fabrik i Kista att utökas. För detta har man tagit in 35 miljoner euro.

Kistabolaget Exeger har haft ett positivt år med flertalet säkrade kunder, bland andra den globala tillverkaren av hörselkåpor med kommunikationsfunktion, 3M. 

Men det krävs en utökad fabrik för att komma upp i rätt volymer och för produkterna att nå kunderna så snabbt som möjligt. Och för det behöver bolaget pengar - till att börja med 35 miljoner euro, eller 390 miljoner kronor som finansieras via lån från Europeiska investeringsbanken. 

Det stora produktionsmålet för Exegers andra fabrik är 2,5 miljoner kvadratmeter solceller per år. 

"Lånet har godkänts efter stor kommersiell dragkraft under 2023, vilket har resulterat i marknadsefterfrågan på ökad produktionskapacitet för Powerfoyle för 2024 och 2025. Att ha långsiktig finansiering genom mekanismer som InvestEU hjälper till att säkerställa att Europas hållbara industri fortsätter att vara konkurrenskraftig i utvecklingen globalt landskap, säger företagets grundare, Giovanni Fili, i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1