Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower
Elektronikproduktion |

Nästa år kliver Micropower in i nya fabriken

Micropowers nya batteri- och laddarfabrik planeras bli färdig 2025. Men nästa år flyttar produktionen av batteriladdare till den nya anläggningen i Öjaby, som blir koncernens nya huvudkontor, samt FoU-center för batteriladdare.

Det innevarande året har präglats av byggnation av den nya fabriken för batteriladdare och litiumjonbatterier. Installationer i produktionsskeppen pågår, liksom att slutföra byggandet av kontorsdelen. Det står i ett pressmeddelande. 

I mitten av 2024 flyttar befintlig batteriladdarproduktion i Växjö till den nya fabriken i Öjaby. Samtidigt flyttar också FoU-centret för batteriladdare och serviceavdelningen. Till en början kommer 200 anställda att arbeta i den nya fabriken.

Med den nya fabriken planerar Micropower att accelerera sin produktionskapacitet för att möta den ökade efterfrågan från marknaden.

"Med större ytor i kombination med ökad effektivitet ser vi möjligheten att fördubbla antalet producerade laddare," säger Sven Olsson, projektledare för den nya batteri- och laddarfabriken, i pressmeddelandet. 

Den nya fabriken kommer att ha en yta på 25 000 kvadratmeter, med möjlighet för expansion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2