Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© synopsys
Embedded |

Synopsys köper Risc V-specialist

Synopsys från Kalifornien rapporteras ha lagt vantarna på Imperas för att kunna möta en ökad efterfrågan från kund på avancerade, Risc V-baserade systemkretsar.

Man kan inte beskylla Synopsys för att ha gjort mycket väsen av bolagets senaste förvärv, Risc V-specialisten Imperas. Väl inne på bolagets hemsida står det att Imperas är en del av Synopsys, men inte mer än så. 

Tidningen EE Times, däremot, har lyckats klämma ut några meningar ur Synopsys pr-chef, Kelli Wheeler, som säger att affären utökar bolagets möjligheter att bli en starkare spelare inom Risc V-baserade systemkretsar.

"Vi blir vassare när det kommer till lösningar för verifiering och validering av Risc V, och kan därmed möta våra kunders efterfrågan och krav i tidiga utvecklingsskeden."

Ravi Subramanian, general manager för Synopsys division för systemdesign, menar att mjukvaruintåget på marknaderna för fordon, konsumentprodukter och högpresterande datorer gör att bolag som Synopsys och Impera designar skräddarsydda lösningar optimerade för applikationer som i olika grad är mjukvarubaserade. 

"Med Imperas ombord får vi utökad kompetens inom virtuellt prototyparbete och hårdvarubaserade verifieringslösningar med riktigt snabba modelleringsteknologier får både Arm- och Risc V-processorer," fortsätter han. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1