Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

De tre sista DUO-maskinerna på väg till Midsummer Italien

Ytterligare tre DUO-maskiner för tillverkning av tunnfilmssolceller har i mellandagarna skeppats från fabriken i Järfälla till Midsummers fabrik i Bari, Italien.

När de anländer under januari är maskinparken därmed fulltalig och kan skryta med totalt tio DUO-maskiner – det hela innebär att produktionsstart är nära.

Även en 45 ton tung automatiserad modullina skeppades i dagarna från Sverige (Göteborg) per lastbil till Bari där den anländer och installeras i januari.

– Det är glädjande att planen håller och att färdigställandet av fabriken utan hinder går in i sin sista fas för att snart kunna börja leverera Italienproducerade solpaneler till den europeiska marknaden, säger Midsummers vd Sven Lindström i ett pressmeddelande.

Vid full drift kan fabriken i Bari producera 50 MW solceller per år vilket gör den till den största i sitt slag i Europa. Midsummer Italia har redan tecknat avsiktsförklaringar för två tredjedelar av den italienska fabrikens maximala produktionskapacitet med sju nationella aktörer inom bygg och tak. För uppförandet av fabriken i Italien får Midsummer bidrag från den italienska staten på sammanlagt cirka 240 miljoner kronor, av vilket cirka 75 miljoner kronor redan betalats ut.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1