Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

Åsa Granli ny chef för ABB Motion i Sverige

Åsa Granli har utsetts till ny affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige från och med den 1 januari 2024 och ersätter därmed Ulf Hellström som lämnat ABB för en tjänst utanför företaget.

Åsa Granli har en lång erfarenhet inom industribranschen och började som trainee på ABB 2010. Hon har haft flera chefsroller inom både försäljning och affärsverksamhet sedan hon började hos ABB och är för närvarande försäljningschef för ABB Motion i Sverige sedan 2020. Hon kommer att vidareutveckla och stärka affären för ABB Motion i Sverige utifrån affärsområdets globala strategi.

ABB Motion är ett av ABB:s fyra affärsområden och erbjuder ett utbud av elmotorer, generatorer, drivsystem och tjänster samt integrerade digitala lösningar för drivlinor. I Sverige har affärsområdet cirka 900 medarbetare, försäljning och service på 18 platser samt produktion i Västerås.

”Vi är mycket glada över att Åsa Granli tar över rodret för ABB Motion i Sverige. Med sin erfarenhet, expertis och sitt fina ledarskap kommer hon att fortsätta stärka verksamheten och medarbetarna nära våra kunder och partners samt fortsätta säkerställa en lönsam och hållbar tillväxt. Åsa tillför också mycket i vårt samhällsengagemang när det handlar om energieffektivisering inom industrin”, säger Dennis Helfridsson, landschef för ABB Sverige i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2