Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Strongit
Embedded |

Etteplan köper danskt konsultbolag

Konsultbolaget Etteplan stärker sin marknadsposition i Danmark genom att förvärva Strongit, ett danskt bolag som fokuserar på produktutvecklingslösningar.

Strongit har en besättning på 13 ingenjörer och ett nätverk av 70 frilansare som arbetar från kontor i Köpenhamn, Aarhus och Gråsten. Det står i ett pressutskick. 

"Vi är glada över att välkomna Strongit till vår familj, ett bolag med omfattande konsultkompetens inom produktdesign, mjukvaruutveckling och inbyggda lösningar som gör att v stärker Etteplans position i Danmark. Strongit har dessutom har en omfattande kundbas och arbetar mot ett brett spektrum av danska industriföretag, säger Tero Leppänen, Etteplans Senior Vice President för Software and Embedded Solutions, i pressutskicket. 

Köpet kommer att utöka Etteplans geografiska täckning på Jylland och Fyn, utöver den befintliga filialen i Köpenhamn. 

"Som en integrerad del av ett större internationellt företag vill vi utnyttja den potential och det totala värdet vi nu kan erbjuda våra kunder. Med tillgång till Etteplans globala tjänstelösningar och möjligheter får våra kunder nu ett ännu bredare utbud av tjänster, säger Peter Eberle, vd för Strongit, i pressutskicket. 

Strongit kommer att bli en del av Etteplans tjänsteområde Software and Embedded Solutions. Peter Eberle kommer att fortsätta leda bolaget och kommer även att vara ansvarig som landschef för Etteplan Danmark.

Strongits intäkter under 2023 låg på 13 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons