Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB / Real Tech
Elektronikproduktion |

ABB köper kanadensiska sensorer

Industrikoncernen ABB köper det kanadensiska företaget Real Tech, en tillverkare av optisk sensorteknik som används för så kallad smart vattenbehandling i realtid.

ABB skriver i ett pressmeddelande att Real Tech har en ledande position inom realtidsövervakning och provtagning av vattenkvalitet med över 10 000 installerade lösningar i segmenten kommunalt vatten och avloppsvatten samt andra industrier runt om i världen.

Real Techs portfölj innefattar optiska sensorer, styrenheter och tillbehör som innebär att varje system kan konfigureras efter kundens behov. Genom att utnyttja ljus mäter sensorerna sammansättningen i vattnet. Sensorerna använder sig av spektrofotometri och fluorescensmätning för att flytta ut provtagningen från labbmiljö till processmiljö för användning i realtid.

"Genom att gå samman med ABB kommer utnyttjandet av Real Techs teknologier att snabbas upp tack vare ABB:s enorma globala sälj- och servicenätverk, vilket innebär ett stort steg vad gäller ökad tillgång till marknaden. Förvärvet är en viktig del i ABB Measurement & Analytics strategi att lägga till avancerade miljöteknologier i portföljen," säger Jacques Mulbert, chef för divisionen ABB Measurement & Analytics, i pressmeddelandet. 

Real Tech har cirka 40 medarbetare och är baserat i Whitby i Ontario.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons