Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Gapwaves
Elektronikproduktion |

Gapwaves tecknar stororder och når Kina

Antennföretaget Gapwaves fjolår avslutades med den hittills största utvecklingsordern från Hella och ett avtal för lokal representation i Kina.

Ordern från Hella avser utveckling av en ny antenndesign och prototyper för en ny generation radarsensorer till förarassistanssystem (ADAS). Sammantaget uppgår orderns värde till 1,5 miljoner euro, eller 16,8 miljoner kronor, lyder ett pressmeddelande.

”2024 kommer att bli ett viktigt år för Gapwaves, då vi går in i produktionsfasen för den första antennen vi designade och utvecklade för Hella,” säger Gapwaves vd, Jonas Ehinger, i pressmeddelandet.

Satsar på den kinesiska marknaden

I ett separat pressmeddelande framgår det att Gapwaves har tecknat ett avtal med Sensrads dotterbolag Sensrad Shanghai gällande marknadsföring av Gapwaves tjänster och produkter på den kinesiska marknaden. Fokus ligger här på fordonsmarknaden, men man utesluter inte områden som infrastruktur och telekom.

”Gapwaves sitter på den mest avancerade antennteknologin och de mest avancerade produkterna för att möta efterfrågan på marknaderna för millimetervågradar och chipdesign,” säger chefen för Sensrad Shanghai, Ma Lie, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1