Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Shortlink
Elektronikproduktion |

Shortlink får miljoner för att stoppa trojaner i halvledare

Shortlink ingår i ett projekt där man tillsammans med ytterligare två europeiska företag får i uppdrag av EU att utveckla en ny teknik för att detektera trojaner i halvledare.

Projektets syfte är att identifiera trojaner för att på så vis förhindra att försvarssystem hackas och läcker olika typer av information. Det står i ett pressmeddelande.

För att få bukt med detta har Shortlink, med kontor i Linköping och Karlstad, och dess samarbetspartners tilldelats 45 miljoner i ett EU-projekt som initieras och finansieras av Europeiska försvarsfonden, EDF. 

"Tillsammans med de andra två aktörerna, ett franskt och ett spanskt företag, kommer vi att samarbeta för att leverera högteknologi i världsklass. Vi tre företag har trimmat ihop oss under en tid, och det har varit en väldigt inspirerande process hittills. Vi vet att vi kommer att lära oss av det här samarbetet, och dessutom tillföra höga värden till EU," säger Marcus Movér, vd på Shortlink, i pressmeddelandet. 

Uppdraget uppges innebära att behovet av ingenjörer blir ännu större.

"Det här ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi, och vi ser ett stort behov av ytterligare rekrytering. Det är främst elektronikingenjörer och FPGA-/ASIC-utvecklare vi söker, säger Marcus, och fortsätter:

"Vi har haft hög beläggning och en stark orderingång under en tid, och vi kan med glädje se att det håller i sig. Och den här stora ordern gör förstås läget ännu bättre."

Nya wermlands-tidningen skriver att projektet tog sin officiella start i början på december i fjol och beräknas pågå i tre år. Från Shortlinks sida väntas sju personer jobba heltid i projektet.Under nästa år kommer företaget även anställa mellan fem och tio ingenjörer, fördelade på huvudkontoret i Karlstad och deras kontor i Linköping.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2