Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch (används i illustrativt syfte)
Elektronikproduktion |

Det kan bli lättare att arbeta med halvledare i USA

Hur ska man få bukt med den rådande kompetensbristen i den amerikanska halvledarindustrin? Branschorganisationen SEMI har lagt fram ett förslag om ett halvledar-visum som ska underlätta rekryteringar.

Branschorganisationen SEMI, Semiconductor Industry Association har tidigare förutspått att den amerikanska industrin för halvledare kommer ha ett underskott på 67 000 anställda vid 2030. För att få bukt med den här siffran har man, tillsammans med EIG, Economic Innovation Group lobbat för ett särskilt visum specifikt riktat till yrkesverksamma som vill arbeta inom industrin i landet. 

Ett sådant visum skulle skynda på processen för sökande att få ett så kallat 'green card', vilket i sin tur skulle innebära utdelning av 10 000 nya, riktade visum per år. Systemet som finns tillgängligt i dag, kallat H-1B, täcker en bredare form av tekniska rekryteringar, men har ett årligt tak på 65 000 visum som vanligtvis är giltiga i tre år, men kan förlängas till sex år. 

SEMI menar att det behövs ett system som är skräddarsytt för branschen. 

"Regeringen har insett att det finns en brist på kompetens specifik för vår bransch, och att det kommer att krävas en kombination av både effektiv migrationspolitik och investeringar i bland annat STEM-program för att arbetskraften ska växa," säger Royal Kastens, director of public policy and advocacy på SEMI, till tidningen Semiconductor Engineering.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1