Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Gapwaves
Elektronikproduktion |

Frencken stärker Gapwaves erbjudande

Gapwaves har stärkt sin egen försörjningskedja. I förrgår fördjupades nämligen samarbetet med kontraktstillverkaren Frencken Group som gör att företagets erbjudande sträcker sig från ax till limpa.

Samarbetet med kontraktstillverkaren Frencken Group har varit etablerat sedan 2021 och har gällt stora produktionsvolymer av vågledarantenner. 

Men, nu har det tagit ny fart. Enligt det nya avtalet blir Gapwaves en så kallad "single source-partner" mot sina kunder, samtidigt som Frencken utses till det svenska antennföretagets produktionspartner. Detta innebär att Gapwaves nu kan erbjuda så väl design, utveckling och industrialisering, som leveranser av produkter som tillverkats i stora volymer.

Gapwaves har för avsikt att bli en stor leverantör till fordonsindustrin och andra marknadssegment. Bolaget meddelade i början på december i fjol att det kommer en pilotlinje till Göteborg i sommar. Linjen kommer ha en årlig produktionskapacitet på ett sexsiffrigt antal enheter och fungerar som ett industrialiseringscenter.

"Detta [avtalet, reds. anm.], kombinerat med vår pilotlinje  och industrialiseringscenter skapar en stark position för att möta efterfrågan på marknaden," säger Gapwaves vd, Jonas Ehinger i ett pressmeddelande. 

Samma dag som samarbetet offentliggjordes meddelade Gapwaves att Frencken lagt en order hos Gapwaves gällande kompletterande produktionsutrustning för montering och test av vågledarantenner. Utrustningen ska installeras och användas i år för produktion av en radarantenn (corner radar antenna) i Frenckens högvolymsanläggning i Kina.

Ordern har ett värde på två miljoner euro, med beräknad leverans under 2024 och under första halvåret 2025. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2