Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teleste
Elektronikproduktion |

Teleste höjer antalet uppsägningar

Den finska elektroniktillverkaren Teleste räknade med att på sikt behöva utfärda 25 permanenta uppsägningar när förändringsförhandlingarna inleddes i fjol. Enligt ny information har den siffran höjts.

Telesta räknar med att behöva utfärda 35 i stället för 25 permanenta uppsägningar, samt potentiella permitteringar i syfte att anpassa verksamheten och förbättra lönsamheten. Det står i ett pressmeddelande från i går, 9 januari. 

Förhoppningen är att åtgärderna ska förbättra siffrorna på koncernnivå och affärsenheten Broadband Networks, som uppges ha underpresterat under fjolårets tredje kvartal. Bolaget sänkte därför sina förväntningar för räkenskapsåret 2023 i mitten på december, där nettoförsäljningen beräknades landa i intervallet 145 till 150 miljoner euro (150-160), och rörelseresultatet i spannet 1 till 2 miljoner euro (2-3). 

Anledningen till att man inledde den här processen från början var på grund av marknadsutsikterna för resten av 2023 och början av 2024 – detta i kombination av ökade företagskostnader. Det framgick av pressmeddelandet från i augusti. 

Förhandlingarna påverkar all personal på Teleste Oyj vid samtliga arbetsplatser i Finland.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons