Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB köper schweizisk robotik-startup

Industrikoncernen ABB förvärvar ett schweiziskt startup-företag vid namn Sevensense, som är en leverantör av AI-baserad navigeringsteknik med 3D-vision för självkörande mobila robotar.

ABB har under några års tid haft som ambition att bli en större aktör inom automation genom självkörande robotar, något som inleddes med förvärvet av Asti Mobile Robotics 2021. Kort efter det gjorde industrikoncernen en minoritetsinvestering i schweiziska Sevensense, med planen att integrera Sevensenses mjuk- och hårdvaruteknik i sitt erbjudande och ett pilotkundsprojekt hos Fords och Michelins fabriker i USA och Europa. 

”I och med förvärvet av Sevensense blir ABB ledande inom nästa generations självkörande mobila robotar. Vi erbjuder Visual SLAM för autonoma mobila robotar tillsammans med en integrerad portfölj som omfattar robotar och maskinautomationslösningar," säger Marc Segura, chef för divisionen ABB Robotics, i ett pressmeddelande.

Sevensense grundades 2018 som en spin-off från det tekniska universitetet ETH Zürich i Schweiz. Bolaget har 35 medarbetare, som fortsättningsvis kommer att vara baserade på kontoret i Zürich.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2