Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ikea (montage)
Elektronikproduktion |

Ikea återkallar USB-laddare – finns risk för stötar

Ikea återkallar en USB-laddare med produktnamnet Åskstorm 40W. Möbeljätten vidtar åtgärden på grund av att det finns en risk för ytliga brännskador och elektriska stötar.

Ikea skriver att risken för ytliga brännskador och elektrisk stöt är orsakad av slitage på strömkabeln. Det står i ett pressmeddelande. 

Möbeljätten uppmanar därmed alla kunder som äger "Åskström 40W USB laddare mörkgrå", med artikelnummer 50461193, att sluta använda den och kontakta Ikea för full återbetalning.

"Ikea utvecklar sina produkter med hjälp av ett noggrant riskbedömnings- och testprogram, för att säkerställa att produkterna lever upp till alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs. Trots detta har vi fått kännedom om att strömkabeln på Åskstorm 40W USB-laddare mörkgrå kan skadas eller gå sönder efter att ha lindats runt en laddare eller böjts fram och tillbaka efter en längre tids användning," står det i pressmeddelandet. 

Ikea skriver att USB-laddaren även kan identifieras med hjälp av modellnumret ICPSW5-40-1, som finns på etiketten på USB-laddarens baksida. 


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2