Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Elsäkerhetsverket är inte klara med Easee

Det har snart gått ett år sedan Easee fick i uppdrag att genomföra en åtgärdsplan för att få bort risker på de laddstationer är monterade, påminner förvaltningsmyndigheten Elsäkerhetsverket.

Elsäkerhetsverket skriver i ett nyhetsinlägg från mitten på december att man har varit på det omskrivna norska laddstationsbolaget så sent som den 23 oktober i år, då man "vid tillfället ännu inte fått de provningar som Easee lovat att skicka".

Förvaltningsmyndigheten skriver att dessa har kommit in, och att provningarna ska vara underlag till Easees åtgärdsplan som tagits fram i syfte få bort riskerna på de laddstationer som redan är monterade.

Men, det är inte så långt kvar fram till att åtgärderna ska vara genomförda - deadline är satt till mars 2024, skriver Elsäkerhetsverket. 

Om Elsäkerhetsverket då anser att åtgärden inte är tillräcklig kan man förelägga om ytterligare åtgärder.

"Parallellt med åtgärdsplanen har Elsäkerhetsverket skickat ett föreläggande till Easee om att de ska skicka in den information som skickats till återförsäljare samt förtydliga hur de hanterat de laddboxar som funnits i deras och återförsäljarnas lager. Easee har svarat på föreläggandet i sin helhet," skriver Elsäkerhetsverket i inlägget.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1