Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas
Komponenter |

Renesas vässar GaN-kompetensen

Det japanska halvledarbolaget Renesas har förvärvat Transphorm, ett amerikanskt bolag som bidrar till Renesas nu blir vassare på galliumnitrid till ett flertal olika applikationsområden.

För drygt 3,5 miljarder kronor i förvärvskostnader får Renesas nu tillgång till en GaN-portfölj fokuserad på krafthalvledare inriktade på elektriska fordon, datacenter, energi, industriell kraftomvandling och laddare med korta laddningstider. Det står i ett pressmeddelande. 

Förvärvet är ett led i Renesas satsning på så kallad widegap med halvledarmaterial som används i applikationer med till exempel höga spänningar och effekter, vilket bland annat har mynnat ut i en egen produktionslina för kiselkarbid. 

"Transphorm är ett unikt företag med ett rutinerat arbetslag med rötterna his University of California i Santa Barbara. Med dem ombord får vi möjlighet att bygga vidare på våra möjligheter inom IGBT och kiselkarbid, vilket även kommer leda till goda förutsättningar för tillväxt och kunder som nu får tillgång till en bredare portfölj med kraftlösningar," säger Renesas vd, Hidetoshi Shibata, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1