Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Tesla och Volvo Cars stoppar produktion

Fordonstillverkarna Tesla och Volvo Cars rapporteras ha stoppat tillverkningen vid sina fabriker i Grünheide, Tyskland respektive Gent, Belgien på grund av säkerhetsläget i Röda havet.

Uppdaterad; 2024-01-15 12:06

Vecka 3 kommer Volvo Cars att stoppa tillverkningen tillfälligt vid den belgiska fabriken i Gent, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Åtgärden sker till följd av den rådande väpnade konflikterna i Röda havet, som har lett till att sjöfarten får ta en omväg på resan från Asien till Europa. Detta innebär att transporttiden för, i det här fallet Volvo Cars växellådor, kan försenas med upp till tio dagar och att bränslekostnaderna utökas med upp till en miljon dollar. 

En talesperson från Volvo Cars säger till Reuters att bolagets befintliga leveranser av bilar, produktionsmål och fabriken i Torslanda påverkas inte av stoppet. 

Tesla kommer stoppa fordonstillverkningen vid fabriken Grünheide mellan den 29 januari och 11 februari, med undantag för några områden. Produktionen bör sedan återupptas helt från den 12 februari.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2