Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rec Solar
Elektronikproduktion |

Kiseltillverkare breder ut sig i Norge

Den norska kiseltillverkaren Elkem vill köpa loss kiselmaterialtillverkaren Rec Solar Norway från REC Solar Holdings AS. "Detta skulle möjliggöra vidareutveckling av vår anläggning i Fiskaa."

Elkems verksamhet i Fiskaa i norska Kristiansand tillverkar bland annat elektroder av kolpasta. Anläggningen sträcker sig över 10 000 kvadratmeter – och snart kan den bli större. 

Enligt ett pressmeddelande vill Elkem köpa solpanelstillverkaren Rec Solar Norway från det Reliance Industries-ägda moderbolaget Rec Solar Holdings. Bolaget menar att industriområdena och anläggningarna i Kristiansand och Herøya som skulle ingå i förvärvet bidrar positivt till verksamheten. 

"Anläggningarna ger tillgång till testning och optimering av produkter, samt hållbara produktionsprocesser i nära anslutning till vårt forskningscenter i Kristiansand," säger Håvard Moe, teknikchef på Elkem, i pressmeddelandet.

Rec Solar Norway uppges ha drabbats av nedskärningar under slutet av fjolåret. Tidningen BNN Breaking skrev i slutet på november att det är kiselverksamheten som har haft det svårt ekonomiskt, och att man har beräknat att 100 arbetstillfällen försvinner som ett resultat av detta. Elkem skriver att förvärvet inte skulle ha någon påverkan på den processen, utan låter den fortgå.

Förvärvet är föremål för godkännande från den norska konkurrensmyndigheten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2