Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Samsung
Komponenter |

Storsatsning på halvledare i Sydkorea

472 miljarder dollar - så stort är stödet från statligt håll när regeringen, Samsung Electronics och SK Hynix går samman för att skapa ett så kallat "megakluster" för halvledare i Sydkorea.

Det är Gyeonggi-provinsen i nordvästra Sydkorea som är föremål för investeringarna i teknikområdet, rapporterar Korea Herald. 

Enligt landets president, Yoon Suk Yeol kommer pengarna dels mynna ut i ett nytt industriområde på hela 21 miljoner kvadratmeter, men också expansioner av 21 befintliga produktionsanläggningar i närheten av området. 

Man har även för avsikt att bygga så kallade fabless-anläggningar i Pangyo, samt nya foundries och minnesfabriker i Hwaseong, Yongin, Icheon och Pyeongtaek. Det kommer även finnas nya "zoner" för tillverkning av material, delar och utrustning i Anseong, och ett center för forskning och utveckling i Giheung och Suwon. 

Satsningen förväntas pågå fram till och med 2047 och inkluder att ett statligt stöd på motsvarande 472 miljarder dollar. Samsung Electronics investerar nästa lika mycket pengar i nio nya fab:ar, närmare bestämt 378 miljarder, följt av SK Hynix som lägger 92 miljarder dollar på fyra fab:ar. 

Antalet arbetstillfällen som skapas av detta förväntas uppgå till 3,46 miljoner. 

Investeringen uppges vara en nödvändig åtgärd i och med att USA, Japan, Indien och Europa bygger upp sina infrastrukturer för halvledare.  


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2