Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eelectron
Elektronikproduktion |

Latour majoritetsägare i italiensk elektroniktillverkare

Latour-ägda Bemsiq har förvärvat 51 procent av aktierna i Eelectron, en italiensk utvecklare av hård- och mjukvara för bland annat smarta byggnader, energieffektivitet och hotellapplikationer.

Eelectrons produkter används på flygplatser, hotell, sjukhus, museer, administrativa byggnader och kontorsbyggnader samt i mindre kommersiella byggnader och i privata bostäder. Det står i ett pressmeddelande. 

Men det är inte det enda som ingår i förvärvet. Eelectron har dessutom förvärvat Ipas, en tysk utvecklare och tillverkare av KNX- och DALI-enheter för fastighetsautomation. 

Eelectron och IPAS har tillsammans cirka 60 anställda, en beräknad årlig omsättning på 26 miljoner euro och en vinstnivå "väl över Latours finansiella mål," heter det. 

"Vi vill hälsa alla anställda på Eelectron och Ipas varmt välkomna. Vi har känt och följt Eelectron i många år och är imponerade av deras position och tillväxtresa inom KNX-marknaden. Förvärvet av Ipas skapar en unikt stark KNX/DALI-plattform som erbjuder nya tillväxtmöjligheter för Bemsiq ur ett produkt- och applikationsperspektiv", säger Mikael Johnsson Albrektsson, vd på Bemsiq, i pressmeddelandet. 

"Vi är mycket glada över att bli en del av Bemsiq-familjen. Med Bemsiq som ny ägarpartner ger det oss möjlighet att exekvera på vår utvecklingsplan, stärka vår marknadsposition och hantera Eelectrons kundbas på bästa möjliga sätt framöver. Förvärvet av IPAS är ett stort steg för att konsolidera vår teknik och fortsätta att hantera våra OEM- och Private label-kunder med ett dedikerat fokus", säger Daniele Caso vd och ägare på Eelectron, i pressmeddelandet. 

Som en effekt av förvärvet förväntas Latourkoncernens nettoskuld öka jämfört med nettoskuldnivån vid utgången av september 2023, till cirka tolv miljarder kronor, allt annat lika.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2