Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SweGan
Komponenter |

Ny CFO och Head of R&D hos SweGaN

halvledartillverkaren och specialisten på GaN-on-SiC SweGaN har utsett Stefan Axelsson till ny CFO och Anders Lundskog till FoU-chef .

Axelsson kommer att ingå i koncernledningen och Lundskog har tillträtt en ny roll inom forskning och utveckling. Båda är helt nya hos SweGaN och klev ombord under den första veckan i januari i år.

"Vi är glada över att starta 2024 med två nya nyckelpersoner. Med ett betydande intresse för SweGaN GaN-on-SiC epitaxiella lösningar för RF- och kraftkomponenter, och i linje med tillväxtprognoser, är företaget proaktivt när det gäller att säkra resurser och kompetens för att ta en stor del av den globala GaN-marknaden," säger Jr-Tai Chen, vd och medgrundare av SweGaN i ett pressmeddelande.

Tidigare har man jobbat med konsulter för vägledning inom ett antal områden, att man nu väljer att tillsätta permanenta nyckelpositioner menar man kommer att positionera SweGan för att fullt ut anamma den satta uppskalningsstrategin.

"När SweGaN nu går in i nästa tillväxtfas kommer Stefan att bidra med nödvändig expertis inom finansiell rapportering, strategisk planering, kostnadskontroll och riskhantering. Dessutom kommer han att leda kapitalanskaffning och investor relations samt ett sifferdrivet beslutsfattande för att göra SweGaN mer motståndskraftigt och konkurrenskraftigt," förklarar Jr-Tai Chen. "Anders har med sin unika erfarenhet från Saab och Infineon som mål för den nya FoU-rollen att vara att främja kreativitet och IT-säkerhet, driva innovationsforskning och hjälpa SweGaN att uppnå och bibehålla konkurrensfördelar."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1