Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Komponenter |

Nokia investerar miljarder i tysk hårdvaru- och chipdesign

Finska Nokia planerar att investera 360 miljoner euro (cirka 4,1 miljarder kronor) i programvara, hårdvara och chipdesign vid sina anläggningar i Ulm och Nuremberg i Tyskland.

Det hela är knutet till ett fyraårigt europeiskt IPCEI-projekt (Important Projects of Common European Interest) och finansieras Nokia, det tyska förbundsministeriet för ekonomi och klimatskydd samt delstaterna Baden-Württemberg och Bayern.

Fokus kommer att ligga på integrerad utveckling av programvara, hårdvara och system-on-chips med hög prestanda baserade på en digital tvilling.  Dessa kommer att användas i framtida mobila kommunikationssystem baserade på 5G- och 6G-standarder inom radio- och optikprodukter. Ett annat fokusområde är energieffektiviteten hos systemen.

– Denna viktiga finansiering kommer att stödja våra ansträngningar att främja telekommunikationsindustrin i Tyskland och i Europa, och bidra till att driva innovation och stärka konkurrenskraften. Det kommer särskilt att hjälpa vår forskning inom mikroelektronik som kommer att driva framtidens teknologier som 6G, artificiell intelligens och metaverse samt utveckla nätverk som är mer energieffektiva och kraftfulla, säger Tommi Uitto, chef för mobila nätverk på Nokia, i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2