Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission växer i Norge – förvärvar Axxe

Kontraktstillverkaren Inission har, via sitt norska dotterbolag,tecknat ett avtal om att förvärva 100 procent av EMS:aren Axxe AS.

Förvärvet innebär att Inission utökar sin geografiska närvaro i södra Norge och stärker därmed sin position genom Axxes verksamhet i Halden.

Avtalet kritades på den 17 januari 2024 och tillträdet är planerat i slutet av månaden. Priset för 50,1% av aktierna i uppgår till 27 miljoner norska kronor och de resterande 49,9 procent av aktierna har en tilläggsköpeskilling på sex gånger EBITDA för åren 2024 till 2026. 

– Vi på Inission Løkken AS är oerhört glada över att se Inission expandera i Norge genom förvärvet av Axxe. Bolaget är ett av de mest kända EMS-företagen i landet och vi ser fram emot ett starkt samarbete. Med Inissions och Axxes samlade kapacitet och branschkunskap har vi möjligheten att erbjuda våra kunder både banbrytande lösningar och kundservice i världsklass, säger Erik Dragset, vd Inission Løkken AS, i ett pressmeddelande.

Idag har Axxe 46 anställda och omsatte under 2022 138 miljoner norska kronor med EBITDA på 8,0 miljoner norska kronor. Kundportföljen beskrivs som väl diversifierad med kunder inom flera olika segment så som off-shore, kommunikation och IoT och industri.

– Som EMS-företag inom elektroniktillverkning är vi en av de äldsta och mest erfarna inom vårt område. Vi har arbetat med produktion och sammanställning av komplex elektronik tillsammans med många av våra kunder i mer än 17 år. Våra värderingar bygger på viljan att samarbeta och ta hand om våra kunder på bästa sätt för att nå våra gemensamma mål. Våra styrkor är kundorientering, flexibel tillverkning, kvalitet och en stab av erfarna yrkesmän. Genom att kombinera våra styrkor med Inission kan vi ta hand om våra kunder mer effektivt, erbjuda ett bredare utbud av tjänster och utveckla vår verksamhet på ett helt nytt sätt, säger Øystein Back, CEO Axxe AS.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2