Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab får order värd 300 miljoner kronor från FMV

Saab har fått en order värd cirka 300 miljoner kronor från Försvarets materielverk (FMV) på det mobila luftvärnssystemet Mobile Short Range Air Defence (MSHORAD).

Kontraktsperioden är 2024-2026 och orderbeloppet är som sagt cirka 300 miljoner kronor. Saab bokade ordern i det fjärde kvartalet 2023, det framgår av ett pressmeddelande.

FMV och Försvarsmakten kommer att använda systemet för två olika konfigurationer, som båda integreras på bandvagnen BvS10, för att vidare definiera Sveriges framtida behov av mobilt luftvärn.

– Jag är stolt att Sverige väljer Saabs lösning till det här ändamålet. Vi erbjuder ett avancerat mobilt system som skyddar trupperna ute på slagfältet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs MSHORAD är en fordonsintegrerad lösning som används för att snabbt och effektivt identifiera, motverka och neutralisera hot i luften, exempelvis obemannade flygande farkoster (UAV:er) och bepansrade helikoptrar. Systemet består av en mobil radarenhet baserad på Saabs radar Giraffe 1X och en mobil eldenhet baserad på Saabs robotsystem RBS 70 NG.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1