Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bevi (montage)
Elektronikproduktion |

Svensk tillverkare av elmotorer bygger ut fabrik

Elmotortillverkaren Bevi bygger ut sin verksamhet i Blomstermåla för att klara en ökad efterfrågan på tjänster inom service och produktion, och för att skapa en effektivare godshantering.

Bevis fabrik i Blomstermåla, en tätort i Mönsterås kommun i Kalmar län, kommer att växa med 1 300 kvadratmeter, står det i ett pressmeddelande. 

Bolagsgruppen erbjuder ettsortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial och startutrustningar. Service-tjänsten görs på elektriska maskiner på upp till 20 ton. 

"Vi har en ökande efterfrågan av specialmotorer och dessa motorer tillverkas i Blomstermåla. Inom vår serviceavdelning renoverar vi motorer, generatorer och transformatorer och har specialiserat oss på att bygga avancerade kontrollutrustningar för vattenkraft," informerar koncernchefen Mathias Nilsson i pressmeddelandet. 

I samband med utbyggnaden kommer Bevi att anlägga en solcellspark med en årlig produktion på 260 000 kilowattimmar, vilket ska utgöra 60 procent av bolagets totala elbehov. 

Bevi-gruppen har omkring 80 anställda och är del av Addtech-koncernen. Bolaget har kontor i Oslo, Köpenhamn, Umeå, Esbo, Chennai och Shanghai. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1