Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kontron
Elektronikproduktion |

Kontron blir majoritetsägare i Katek

Det tyska embedded-bolaget Kontron meddelar att man förvärvar 60 procent av aktierna i den tyska kontraktstillverkaren, i syfte att bli en starkare spelare på marknaden för internet of things.

Förstärkningen på marknaden för internet of things sker på så vis att kontraktstillverkaren Kateks egna produkter bestyckas med Kontrons mjukvara och konnektivitet. Kontron menar att produkterna får en högre säkerhetsgrad med brandväggsfunktionalitet och möjligheten att anslutas till nät av en mer komplex karaktär. 

Allt detta ska enligt ett pressmeddelande bidra till att Kateks bruttomarginal stärks med fem procent på medellång sikt. 

"Vi expanderar vår närvaro på tillväxtmarknaderna för gröna energilösningar, samtidigt som vi stärker upp Kateks dotterbolag Nextek, en sektion för rymdfart," säger Hannes Neiderhauser, vd för Kontron AG, i pressmeddelandet. 

Bolaget som förvärver aktierna går under namnet Kontron Acquisition GmbH, som köpt aktier från Kateks tidigare majoritetsägare, Primepulse. Antalet aktier uppgår till 8 587 138, till ett värde av 15 euro per aktie. 

Utsikterna för räkenskapsåret 2024 ser ljusa ut, menar Kontron. Koncernomsättningen förväntas landa på över 1,9 miljarder euro, med en beräknad nettovinst på 100 miljoner euro. 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2