Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprints omsätting ökade - men resultatet minskade

Det danska industribolaget Mekoprints omsättning för räkenskapsåret 2022/2023 ökade med fem procent, jämfört med året innan. Resultatet, däremot, minskade med 18 miljoner danska kronor.

Det blev en omsättning till slut landade på 763 miljoner danska kronor, en ökning med fem procent jämfört med föregående räkenskapsår, 2021/2022. En av anledningarna till ökningen är två förvärv som genomfördes under perioden, nämligtn Microturn och Seritronic. Det står i ett pressmeddelande.

Bolagets vd, Anders Kold är nöjd med siffrorna, trots att det har gått lite trögare på marknaden under året.

”Efterfrågan på marknaden för många kunders befintliga produkter har mattats av, men å andra sidan har vi stor aktivitet när det kommer till utvecklingstjänster från både befintliga och nya kunder,” skriver Kold i pressmeddelandet, och tillägger:

”Det är samtidigt glädjande att 60 procent av omsättningen kommer från befintliga kunder som vi har arbetat med i över tio år,” säger vd:n, och berättar att elva procent av omsättningen kommer från kunder som man har haft en relation med i mindre än fem år.

Resultatet, däremot, blev lägre än under föregående räkenskapsår, 27 miljoner danska kronor. En minskning med 18 miljoner danska kronor. Förklaringen: ökade kostnader gällande räntor, löner och råmaterial, vilka bolaget inte har haft möjligheten att kompensera för.

”Med tanke på att vi, precis som andra industribolag, hanterar utmaningar på marknaden som ligger bortom vår kontroll är vi nöjda med prestationen,” säger Kold.

Mekoprint uppger att man har genomfört investeringar på 250 miljoner danska kronor de gångna tre åren, både i teknologier och i kompetens. 100 miljoner danska kronor lades under det gångna räkenskapsåret. Bolaget menar att det här är pengar som kommer vara tongivande i målet att nå en omsättning på 1 miljard danska kronor 2025.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2