Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Teknik |

Sarajevo blir ABB-grenens nya nav för AI och mjukvara

ABB köper andel i mjukvaruleverantören Meshmind, en investering som hävdas accelerera kapaciteten inom mjukvaruutveckling och AI-baserade applikationer, inklusive maskininlärning och optisk teknik.

ABB förvärvar en majoritetsandel av mjukvaruleverantören Meshmind för att expandera sin forsknings- och utvecklingsverksamhet inom AI, industriell IoT och visionssystem. Det står i ett pressmeddelande. 

”AI-driven robotik och automation har kraften att omvandla hela industrier genom att tillhandahålla större flexibilitet och intelligens drivet av kritiska globala trender och arbetskraftsutmaningar. I och med det här förvärvet kan vi ytterligare påskynda utvecklingen av våra AI- och mjukvarudrivna lösningar så att automationen blir mer adaptiv och tillgänglig, vilket möjliggör för företag av alla storlekar att bli mer motståndskraftiga," säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation, i pressmeddelandet.

Integreringen av Meshmind och dess cirka 50 medarbetare uppges innebära ett utökat samarbetet med B&R-teamen inom Machine Automation i en rad teknikutvecklingsprojekt från kontoret i Sarajevo i Bosnien. Staden kommer enligt ABB fungera som B&R:s nya globala nav för AI och mjukvaruutveckling.

”Förvärvet bygger vidare på vår framgångsrika relation med Meshmind, där vi ska etablera ett nytt globalt teknikutvecklingsnav för B&R. Som en del av vårt bredare ekosystem, som innefattar universitet, partners och startup-företag, kommer den här senaste investeringen att stärka vår kapacitet och kompetens att ta fram lösningar som gör våra kunders liv enklare och hjälper dem att forma morgondagens industrier," säger Joerg Theis, chef för divisionen Machine Automation, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1