Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epec
Elektronikproduktion |

Epec öppnar ny elektronikfabrik i Finland

Elektroniktillverkaren Epec har slagit upp portarna till en ny fabrik i Seinäjoki, Finland i syfte att modernisera produktionsprocesserna och att göra den totala verksamheten grönare.

Epec genomförde i dag, den 18 januari invigningen av sin nya fabrik i Seinäjoki, Finland. Det står i ett pressmeddelande.

Fabriken har en storlek på 8 500 kvadratmeter och kommer fortsätta bolagets tillverkning av elektroniska kontrollenheter, displayer, konnektivitetslösningar och högspänningsprodukter till bland annat jordbruk, fordon och skogsbruk.

Hur stora produktionsvolymer det rör sig om framgår inte, men en sak står klart – det ska bli mer miljövänligt att tillverka innanför byggnadens väggar.

”De utökade och moderna produktionsanläggningarna möjliggör optimering av tillverkningsprocesser och förbättring av materialflödeshantering,” heter det.

Epecs vd, Jyri Kylä-Kaila, betonar att den teknologiska omvandlingen driver på en motsvarande sådan inom industrierna man arbetar mot. Något som Epecs majoritetsägare, Ponsee håller med om.

”Vi vill bli den första tänkbara samarbetspartnern på när det kommer till ansvarstagande skogsbruk. Fabriken i Seinäjoki är ett viktigt steg på vägen dit,” säger Ponsses vd, Juho Nummela, i pressmeddelandet.

Hur många arbetstillfällen som fabriken genererar framgår inte. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2