Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Det ser ljust ut för Northvolts tyska fabrik

Efter att 902 miljoner euro, motsvarande tio miljarder kronor, öronmärkts för Northvolts satsning i Tyskland rapporterar tyska medier att fabriken i Heide, Schleswig-Holstein är på god väg att bli av.

Det var i förra veckan som Northvolt fick grönt ljus för nya tyska miljarder. Inte långt efter det hade bolaget även säkrat flera svenska miljarder i lån från Riksgälden. 

Hur som helst, det handlar om Tyskland nu. Framtiden ser, som sagt, lovande ut för Northvolts cellfabrik i Heide, en del av förbundslandet Schleswig-Holstein. Enligt bland andra Spiegels rapportering har bolaget skrivit på ett så kallat implementeringsavtal tillsammans med kommunerna Lohe-Rickelshof och Norderwöhrden gällande marken för fabriken. Kommunerna ska i sin tur förmedla sitt godkännande av Northvolts planer, senast måndag nästa vecka, vilket därefter resulterar i ett bygglov för batteritillverkaren. 

Fabrikens fulla, årliga produktionskapacitet beräknas ligga på 60 GWh 2029, men sätter i gång redan under 2026. Kapaciteten motsvarar batterier till upp emot en miljoner elektriska bilar per år. Antalet arbetstillfällen uppgår till cirka 3 000 direkta jobb. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1