Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© W5 Solutions
Elektronikproduktion |

W5 Solutions hämtar ny vd från Mildef Group

Under fredagen meddelade W5 Solutions vd Daniel Hopstadius att han beslutat sig för att avgå från positionen av personliga skäl.

Daniel har uttryckt en önskan att omfördela sin tid och energi för att bättre balansera yrkesmässiga krav med personliga åtaganden, inklusive mer tid med familjen och att vara närvarande i Älmhult.

Från och med den 1 januari 2024 kommer Daniel i stället att tjänstgöra som vd för dotterbolaget W5 Solutions Production AB. 

Under Daniels ledning har W5 Solutions uppnått historisk tillväxt, expanderat från ett lokalt till ett nordiskt bolag och förbättrat både omsättning och lönsamhet.

Erik Heilborn, styrelseledamot i W5 Solutions, har utsetts till interim-vd. Med sig tar han erfarenheter från roller som vd för Telenordia och IBS samt ledande positioner inom Telia, TDC och AFRY Group.

Senare under fredagen stod det klar att Evelina Hedskog, som idag är Nordenchef i Mildef Group, kommer att kliva in i kollen som vd och koncernchef för W5 Solutions senast den första augusti i år.

Evelina Hedskog har haft olika affärs- och chefsbefattningar inom Saab under åren 2008 till 2021. Sedan 2021 är hon verksam inom Mildef Group AB, där hon för närvarande är Nordenchef. Evelina är även styrelseledamot i Säkerhets- och Försvarsföretagen SOFF samt ledamot i Kungliga Örlogsmannasällskapet.

“Jag ser fram emot att börja arbeta med teamet på W5 Solutions och att leda företaget i sin fortsatta tillväxt. W5 Solutions har en bredd inom sitt erbjudande med efterfrågade produkter och lösningar. Att kombinera det erbjudande och kunnande som finns inom koncernen, samt fortsätta med W5 Solutions internationella etablering, kommer att bli mycket stimulerande”, säger Evelina Hedskog, tillträdande vd W5 Solutions.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1