Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dSPACE
Teknik |

dSPACE stärker närvaron i Sverige

Tyska dSPACE, som arbetar för att förverkliga visionen om autonom körning, breder ut sig och tar sikte på Sverige. Nu öppnar man det egna säljbolaget dSPACE Nordic AB.

Företaget, som är baserat i Stockholm och har ytterligare en filial i Göteborg, tar sig an den mångåriga dSPACE-distributören Fengcos verksamhet, anställda samt kontor.

Sverige beskrivs som en viktig europeisk fordonsmarknad med globalt aktiva fordonstillverkare, som täcker flera sektorer.

– Med det nya bolaget rör vi oss närmare våra kunder i Sverige och stödjer nu direkt utvecklingen av allt mer komplexa elektriska, självkörande och mjukvarudefinierade fordon med vår expertis inom simulering och validering, säger Dr Carsten Hoff, vd för dSPACE Group i ett pressmeddelande.

dSPACE menar att man lägger stor vikt vid kontinuitet och att man planerar på att vidareutveckla verksamheten i Sverige. Bengt Eriksson, en av grundarna och nuvarande vd för Fengco, kommer att fortsätta leda dSPACE Nordic AB som vd.

Fengco har varit verksamma sedan 1998 och har varit exklusiv distributör för dSPACE-lösningar i Sverige sedan starten. Allt mer komplexa kundkrav kräver nu dock direkt support från ett lokalt dSPACE-dotterbolag. I och med denna utveckling kommer dSPACE Nordic att samarbeta ännu närmare med dSPACE-experterna i hemlandet Tyskland-


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1